O nama

Koristeći bogata iskustva u rudarstvu,geologiji,metalurgiji,zaštiti i dekorativnoj upotrebi željeznih oksida tipa "brand",sirovine za PRIRODNE željezne okside - pigmente,izgrađena je tvornica "FERROX" u Prijedoru.
Fizikalnim operacijama i termičkim tretmanom, u modernom postrojenju, pigmenta sirovine limonitične forme (gaetit,lepidokrit) se oslobađa pratećih minerala,vlage i vezane vode.
Potpuni učinak izabrane tehnologije se vidi u kvalitetnom porastu hemijskih,pigmentsko-tehničkih i optičkih karakteristika proizvedenih PRIRODNIH željeznih oksida - pigmenata FERROX.
PRIRODNI željezni oksidi - pigmenti "FERROX" su hemijski i fizikalno interni,na uticaj svijetla, vlage, alkalija, slabih kiselina i potpuno su neotrovni.
Kompatibilni su sa vezivima (ulja, smole, mineralna veziva, vodeni sistemi), lagano se dispergiraju, bez hemijskih promjena i interni su u odnosu na otapala, ulja i smole. Veziva u kojima se nalaze, štite od štetnog djelovanja UV-zracenja. U formiranom filmu temeljnih i pokrivnih antikorozivnih premaza djeluju zaštitno hemijski i fizikalno, apsorbirajuci UV - zrake i smanjuju penetraciju para.
Visoki sadržaj Fe2O3, granulometrijski sastav (95% ispod 5µ),izuzetno nizak sadržaj vodotopivih soli, termička stabilnost kao i dobre pigmentno tehničke osobine obezbjeđuju primjenu "FERROX" pigmenata u:antikorozivnoj zaštiti, građevinarstvu, disperzivnim premazika, keramici, obradi kože, industriji plastike i dugim područjima. Koristeći činjenicu da su prirodni i neotrovni mogu se upotrebljavati u poljoprivredi u proizvodnji hrane pa čak i farmaciji.

..................................

NUDIMO, PRIRODNE ŽELJEZNE OKSIDE - PIGMENTE FERROX U NIJANSAMA I PUNOM TONU
OKER 150; SMEÐI 550 I SMEÐI 750; U GRANULACIJI 0 - 10µ I 0 - 40µ.

PAKOVANJE: 25KG, U NATRON VRECAMA, PALETIZIRANO